Blått hav og lukten av salt. Solen steker på himmelen, mens du sitter akter og lar sola få grille ansiktet ditt gyllent. I en båt med motor sveiper man over de små bølgene på havet. For mange er det å leve på havet selve definisjonen på frihet, og tusenvis av nordmenn tilbringer sommerferien på havet hvert eneste år. Når varmen kommer sigende langs den norske kysten, så er båtfolket på plass for å feire, kjøre båt og være sosial. I de aller fleste sørlandsbyene i Norge øker båttrafikken om sommeren dramatisk.

Sikkerhet på havet

Mens feriefolket invaderer sørlandsidyllen, så kommer også alkoholen, og det kan bli kostbart for folk hvis de ikke overholder reglene for promille på havet. Politiet har nok å gjøre i sommermånedene til at feriegjestene ikke skal bry seg om lov og orden, men dessverre er dette et fenomen som årlig går igjen. Uansett så er båtferie populært og de siste årene har man vært tvunget til å ta båtførerprøven hvis man er født etter 1. juli 1980. Dette er et tiltak som skal være med å begrense uforsvarlig kjøring og uvettig blanding av alkohol og fart på havet. Har du en drøm om å komme deg på bøljan blå og nyte friheten som blått hav i pent vær? Hvorfor ikke forfølge den?

Bruktbåter holder seg i verdi

Finn billigste forbrukslån hos Sambla og kom deg på finn.no for å finne en solid båt. I motsetning til biler, så holder båter seg i verdi hvis du tar deg av vedlikeholdet årlig. Bruk påskeferien til å klargjøre fritidsbåten din med smurning og litt flikking på motor. Slik kan du du ha din egen hytte på sjøen i mange år uten at verdien forringes noe spesielt. Før du går i gang med båtsøket må du tenke gjennom hvilken type båt du ønsker å investere i. Er det en kjapp båt for korte overfarter til øyer? Eller er det for overnatting i viker etter en lang tur langs kysten? Sørg for å sette deg inn i de forskjellige kvalitetene til båtmerkene før du handler.