I denne artikkelen skal vi se på hvordan vi kan prøve å lage vår egen båt. Det første vi skal gjøre er å se på hvilken grunn vi kan ha til å lage vår egen båt, hvilke ferdigheter vi trenger og til slutt hvordan vi burde gå frem for å få dette til å bli en realitet.

Grunn

Det finnes ikke mange åpenbare grunner til å lage seg sin egen båt. De eneste grunnene til å lage seg sin egen båt er dersom du er veldig spesifikk til hva du trenger og at du vet hvordan du kan lage en. Det burde da i dette tilfellet også være billigere å lage den selv enn å kjøpe en.

Det kan også hende at du bare rett og slett er interessert i å lage en båt. Det kan være veldig spennende. Dersom du skal gjøre dette så kommer du antakeligvis til å komme til å trenge en del treverk, men dette er ikke det eneste som du kommer til å trenge dessverre. Den letteste typen båt du kan lage er en enkel liten båt som du ikke engang trenger en motor for å styre. Denne kalles ofte for en snekke.

Materialer

Det finnes noen forskjellige typer trær som for eksempel teaktrær som ikke blir like utsatte for råte og slitasje som andre typer trær. Dersom du har valget så bør du altså velge den typen tre som er litt mer egnet til å konstant være i vannet. Det er ikke alle typer trær som er det, så velg med omhu og snakk med noen profesjonelle som har litt mer peiling på det dersom du blir usikker.

Med trær så kan du egentlig lage hele båten, med mindre du har noe spesifikt i tankene med noe annet materiale. Dersom du har det så kan du også bruke forskjellige typer metall, bare husk å regn ut hvor mye metall du bruker slik at båten ikke synker.

Ferdigheter og fremgang

Det du må begynne med dersom du skal lage en båt er skroget. Etter at du har valgt ut materialer så kan du se litt nærmere på forskjellige diagrammer og notater for å finne ut hvordan du skal lage dimensjonene på båten din. Skroget skal være bygd på en måte som får båten til å flyte over vannet, og her må du derfor planlegge litt mer nøye.

Du må også være ganske flink med hendene dersom du har lyst til å prøve deg på dette, men i teorien så kan du finne nærmere instrukser på Internett som kan være med på å hjelpe deg med denne oppgaven.

Det er også ganske viktig at du ser det store bildet og har verktøy og materialer før du i det hele tatt begynner med arbeidet.