Det er lite som gir deg større frihet enn det å eie en båt. Du kan reise hvor du enn skulle ønske, uten å være låst en plass. flere bor i båten over vinteren og sparer mye penger på det. Båten brukes ikke lengre kun til ferier, mange velger å bo i den året rundt. Har du en jobb som lar deg arbeide hjemmefra og styre dine egne timer, kan du med båt sette opp også arbeidsplassen din der du selv ønsker å ha den, ikke bare fritiden. Med båt kan du leve nomadelivet du har lengtet etter, uten at du behøver å gi slipp på noe av hverdagens rutiner, forpliktelser eller trygghet.

Båten – den nye leiligheten

Det er en økende trend å bo i båten året rundt. Noen gjør det fordi de liker friheten, andre fordi de ønsker å spare penger. Uansett hva som er årsaken, er det viktig at man trives i båten. Du kan gjøre enkle grep for at båten skal føles som et hjem, og ikke bare et transportmiddel. Det første du bør gjøre er derfor å behandle den nettopp som et hjem. Innred med tekstiler du ville valgt dersom du innredet leiligheten din. Og pynt til de ulike sesongene, ikke vær redd for å henge opp julebelysning. Men husk å følge båtreglene. Skal du ut på åpent hav trenger du en redningsvest som du kan få kjøpt hos Buildor, i tillegg til bøyer og annet du behøver til båten din.

Gjør båten til et sosialt samlingspunkt

Der det er hjerterom er det husrom, også på båten. Ikke vær redd for å invitere venner og familie over på kaffe, eller middag for den saks skyld. Og når du først er i gang kan du jo ta dem med på en tur til sjøs i samme slengen. Har du grunnleggende kjøkkenutstyr ombord er mye gjort, og folk kan komme på besøk til deg slik de ville gjort dersom du bodde i et hus eller en leilighet. Ikke hold igjen på din personlige stil i interiørdetaljene, kun fantasien setter begrensinger for hvordan du kan gjøre båten til et hjem for deg. Gjør som flere og flere før deg, og prøv ut nomadelivet på vannet.