Nordmenn kan la seg dele i to grupper – hyttefolk og båtfolk. Mange hører havet kalle, og investerer dermed i en båt. Er du så heldig at du får båtplass nær arbeidsplassen, er veien kort ned til båten hvor du kjapt kan legge ut på en helgetur. Lite er bedre enn å legge seg mens havet vugger deg i søvne, men sørg for at båten du sover i er din egen! Er det god størrelse på båten, kan den lett innredes som et fritidshjem du kan flytte på. La vinden eller motoren ta deg med dit du vil, og ankeret sikrer deg for natten. Hvor vil du våkne opp på din neste fridag?

Føl deg som hjemme

Ombord i båten er det ofte begrenset med rom, og man må utnytte plassen så godt det lar seg gjøre. Derfor burde du velge praktisk interiør med mye skjult oppbevaringsplass. Skap og skuffer burde ha en sikret lås eller en magnetisk lukkemekanisme, så de holder seg lukket med innholdet på plass i urolig sjø. I små båter er det lurt med rom som kan ha flere funksjoner etter behov. Hva med en sovesofa? Da kan lugaren raskt gå fra soverom om natten, til sosial sittegruppe om dagen. Har du fra før av en egen sovelugar, kan en sovesofa gi plass til venner og familie som blir med på helgeturen til Koster eller sommerferien oppover den norske kysten. Marineblått interiør og maritime detaljer er et sikkert og tradisjonelt stilvalg som bidrar på hyggen til sjøs.

Start dagen der du vil

Fordelen med å ha båt, er at du selv bestemmer hvor du skal reise, og hvor du vil våkne opp. Du er ikke låst til en tomt du må vedlikeholde, og du står fritt til å flytte på deg stort sett dit du selv ønsker på tiden du har til rådighet. Mange velger også å bo fast i båten sin. Det sparer de ofte penger på, og gir de bevegelsesfrihet dersom jobben skulle ta dem til nye steder. Som båteier bestemmer du selv over din egen fritid, og hvor du vil tilbringe den. Denne friheten mener nok mange er den viktigste årsaken til at de lot havet kalle på seg, og investerte i båt.