Når man skal klargjøre båten for vinteren, er det ting man må huske å gjøre.

Etter denne varme sommeren vi har hatt i år, begynner bladene nå å skifte farge. Dette betyr at Høsten er her og at vinteren er rett rundt hjørnet og du må forberede båten din til vinteren. Flesteparten av de som ikke vinterklargjør båten sin, vil først finne ut av problemene når våren kommer. Vi som bor i det kalde nord må være godt forberedt å ta forhåndsregler for å unngå dette. Reparere frostskader tar veldig lang tid, og det involvere at du kanskje må bytte ut hele motoren eller andre skader som båten har fått.

Vinterklargjøring av de fleste båter tar ikke så lang tid, alt fra et par timer til et døgn. Ikke vent til groen eller skjellene tørker, spyl det vekk med engang du får båten oppå land med en høytrykksspyler, da blir det nemlig lettere å få det av.

Spyl i undervannshus og drev. Sjekk også at propellen ikke er skadet, å kjøre med en propell som er skadet kan føre til ubalanse. Det kan også ødelegge simringer og lager i drevet. Hvis du skal tappe olje fra drevhuset, sjekk etter om oljen er missfarget. Er oljen hvit eller grå, betyr det at du har fått vann i den. Da har du fått en lekkasje og det er viktig å få en profesjonell til å da tette lekkasjen. Rengjør alle smørepunkter og Bruk fett som du smører over bevegelige deler, bruk gjerne spraygreace eller vaselin. Det er også veldig viktig at rengjør hele båten.

Fjern batteriet fra båten hvis den sitter i båten over lengre tid, sett den på lading hver måned om du kan. Gamle batterier blir fortere dårlige en de nye batteriene, så det er greit å investere i et nytt batteri dersom du har et gammelt et. Et vanlig båt batteri har som regel 3 års varighet.

De viktigste forberedelsene du må gjøre, er å tømme båten for vann og sørge for at du har et telt over båten, sånn at vann og snø kan skli av båten. Lufting er også veldig viktig for å unngå jordslag på tekstiler. Fjern alt av tekstiler du har om bord til lagring. Hvis du har saltvanns kjøling på motoren er det greit å spyle systemet med ferskvann før du fyller på med frostvæske. Ferskvann utvides om lag ni prosent i volum når den fryser. Denne utvidelsene kan skade glassfiber, splitte slanger, ødelegge en motorblokk og skade et kjølesystem på veldig kort tid. En analyse viste at tre-fjerdedeler av skadene involverte sprekker i motorblokken, fordi det gjenstod en mengde med vann i motoren eller i kjølesystemet.

Ombord [på en båt er Converse sko utrolig behagelige sko] og ha på seg.Spesielt når det er mye bølger på sjøen, har jeg på meg mine Converse siden de gir meg stødig fotfeste. Om vinteren kan det være litt vanskelig å ha på seg noe annet enn converse. Store vintersko er rett og slett altfor tunge og kan være en stor risiko dersom jeg faller i vannet.